IRRA'S BLOGG

En Onsdag i Åsbro.

Har ni varit i Åsbro? Det har jag.....
Sent en eftermiddag i oktober så betämde Kickie o lantisen att jag borde hälsa på i hemma hos Kickie i Åsbro. Men dit är det jäättelångt så de bestämde att träffas i Mora o där skulle jag byta till Kickies bil. Fattar ju inte riktigt varför det här var nödvändigt, det är ju bra här i Kvitlse men miljöombyte kan väl inte skada o vad kan hända i Åsbro??
Mora var en upplevelse! Hela bygdens ungdom hade samlats utanför restaurangen Gyllene Måsen, (ja McDonalds alltså) så jag hade underhållning hela tiden medans de andra fikade. Sen bytte jag bil o följde med Kickie.
När vi kom fram så fick jag träffa Tomas och de taxarherrar som bor där. En av taxarna, han kallas för Onsdag, tyckte att vi borde träffas lite på tu man hand men han var väldigt närgången, visserligen var han en ganska trevlig typ, men jag går ju inte med på vad som helst på första träffen! Nån måtta får det lov att vara! Hade han nån present med sig? Ícke! Inte ens en bit ost....
Men han var ganska påstridig o han är ju stilig och Kickie var ju också med så vad kan gå fel?
Två träffar fick räcka tyckte jag o resten av tiden så umgicks jag med Kickie o hennes barnbarn som jag har glömt namnet på. Hon var hela behållningen på den här resan! Vi hade det jättemysigt när vi hängde i soffan. Jag fick sedan skjuts till Ytterhogdal där lantisen o stadisen hämtade mig.
Nu så går jag här hemma i Kvistle o i stan och bara blir större o större. Det är så konstigt, fattar ingenting, måste ha varit nåt i maten där hemma hos Kickie. Nä vill man hålla sig i form o tänka på figuren så ska man nog akta sig för att åka till Åsbro!!

Tiiiilll haaaaavs, Tiiill haaaaavs

Skepp o hoj kamrater! Nu haver man färdats på de sju haven! Eller i varje fall ett hav, Ålands hav nämligen!
Stadsmatten, lantismatten, Berit och Marie fick för sig att en tripp till Eckerö på Åland och deltagande på utställning skulle vara en bra ide så skittidigt en lördagsmorgon i slutet av september så packades det in väskor, taxar o en basset, hundburar o 4 tvåbeningar i en minibuss. Kosan styrdes mot Grisslehamn där Kickie och Jutt (stadisens syster) väntade. Jag undrade så hur man kör en minibuss på vatten men det hade tvåbeningarna lyckats lösa på ett väldigt elegant sätt!
I Grisslehamn finns det en JÄÄÄTTESTOOR båt som bussen kördes in i och på så sätt så slapp vi bli våta om fötterna. Jag hade verkligen sett framemot den här resan för jag såg på biljettbokningen att det var bokat finlunch i restaurangen både dit o på hemvägen. Viltsmörgåsbord minsann!! Men vad händer tror ni? Jo de lämnar oss kvar i bussen där på bildäck i mörkret o så går de upp till restaurangen själva och smörjer kråset!!
Jag som väldigt gärna hade smakat lite hjortstek, viltsvinspaté och allt det andra som fanns på faten. De hade inte ens stoppaat nåt i fickorna som vi fick smaka.
Men vi fick bo på fint hotell o jag fick sova i stadisens säng! Hickory och Sandel fick bo i bur!!
De har häftiga dörrar på Åland. Hotellets ytterdörr hade inget handtag utan man fick gå ända fram till glasrutan o precis när man satte tassen på dörrmattan på utsidan så vips så öppnade sig dörren! Jättehäftigt! Jag fick till en bra snits på det där! Så skulle dörrarna vara både i stan o i Kvitsle. Då kunde ju vi gå o komma som vi ville!
Hotellsäng och självöppnande dörr, så ska en dubbelchampion ha det jämt!
Hur det gick på utställningen? Jodå tredje bästa tik, CK o reservCACIB....så nu är man norsksreservchampion och Finskreservchampion. Men skam den som ger sig. Vi får ut å resa till Danmark nästa gång (jag vill åka på den där låååånga bron!) där kan man kanske få ett riktigt danskt championat!!

Doften av asfalt....

Jahapp då var man på landet igen då. Min stadsmatte tror inte att jag kan sköta mig riktigt om jag skulle få följa med till Stockholm...ja ni läste rätt STOCKHOM. Swocccchhhh så var man tillbaka på landet igen bland höns och getter, inte helt fel det men doften av asfalt lockar.
Ibland kan det bli lite väl stillsamt här och då kan man titta på tv, skulle kolla på Let´s dance häromdagen men somnade precis som lantismatten innan röstningen var klar.
Hur som helst, gissar att det händer mer på stan och att det är rätt tätt mellan korvmojjarna i en kunglig huvudstad - hur skulle det annars se ut.
Nästa gång tänker jag följa med till han med de röda tofflorna som Astrid kallar pappa, han bor mitt i stan och enligt Astrid så finns det massor med kaniner där när man går ut (fattar ingenting, den vi hade bodde i en bur).
Tänk att få åka tåg i flera timmar med en massa folk, wohoooo vad många att lära känna . Igår sprang stadsmattens syster Jutt genom hela stockholm (jäääätelångt, marathon kallas det visst) coolt där skulle jag varit med så hade jag kunnat hjälpa henne lite på traven. Man får springa långt och om man blir trött och kall får man ligga i soffan och äta middagen under en filt, låter som om det vore något för mig faktiskt.
Ja ja nu sitter man här ute på landsorten och funderar på hur det är att vara i storstan men nästa år då kommer jag, håll i er 08-or då smäller det !

Hm...soppa eller stuvning?

Ja vad ska man göra med alla champinjoner man får?? Ska man spara dem eller ska man äta upp dem? Jag har 2 stycken nu, jag erövrade en viltspårschampinjon i höstas och har ju en utställningssvamp sedan tidigare. De räcker ju inte så långt med 2 men stadsmatten har ju torkade trattisar på köksbänken så om jag snor några såna så kan det ju bli nåt ätbart!! Måste fundera på detta och försöka pilla ner nån av alla kokböckerna som finns på översta hyllan i skafferiet. Har ingen aning om hur man gör.....men jag är hungrig!!

HÄRLIGA VALBORG!!

Å vad livat det var här på Frösön igår. Jag borde ha anat nåt när Stadsmatten kom hem förtidigt med 2 kassar fulla med godsaker.
Hon behövde bara jobba 6 timmar tack vare Valborg sa hon.
Valborg?? Vem är det och ska hon komma hit? undrade jag.

Frammåt kvällen började Stadsmatten fixa med middagen å det verkade väldigt lovande eftersom hon hade massor med smaskens. Ja vi måste ju fira Valborg sa hon. Jaha då är det alltså en Valborg på väg....måtte hon dyka upp snart för jag är HUNGRIG!
Först fick jag min middag å sedan fick jag smaka Stadsmattens. Å det var så gott!!  Varma krustader med stuvad krabba det är nog en av mina favoriter! Men nåt var konstigt för vi började ju äta innan Valborg kom. Nu får hon skynda sig tänkte jag, för snart är krabbkrustaderna slut fast då togs det fram ost o kex. Skönt, då behöver ju inte Valborg tycka att vi är snåla. Vi tittade på TV och tuggade ost, kex, chips å dip men inte kom det nån Valborg...märkligt!

När vi var mätta å nöjda och tittat på nyheterna och vädret så hörde jag plötsligt nåt...hm det var ett smattrande ljud ute. Jag ville kolla vad det var så Stadsmatten öppnade balkongdörren och jag ställde mig på bakbenen och tittade ut över balkongräcket o där såg jag vad det var som lät.
Det var ett ljussken i massor av färger som såg ut som stjärnor som fanns över allt på himlen. Vad det var vackert!! Vi stod och tittade jättelänge å det blev bara fler o fler stjärnor i många färger!
Vad det är fint med Valborg, säger stadsmatten då. Va? Valborg är hon här ?? Var då?? Hur jag än tittade så såg jag ingen Valborg. Typeliskt, jag missade henne...men det gör faktiskt ingenting! Å är det nån som träffar Valborg så kan väl ni hälsa henne att jag är beredd  å fira henne fler gånger!!!  Valborg jag ääällskar diiig!!

Mäh, hur tänkte de nu????

Ojojoj vad länge sedan som jag var här och skrev nåt nytt. Jag har varit väldigt upptagen, det har inte funnits någon ledig dator och hon i Kvitsle hade TAPPAT BORT lappen med lösenordet som jag måste ha för att kunna skriva. Hon sa att eftersom jag bara var en tax så var det bättre att hon tog hand om lösenordslappen.....å se hur det gick!! Jag vaktar ALLTID alla mina prylar väldigt noggrant så från och med nu så är lappen i min ägo!!
Hm, vad har nu hänt senaste månaderna? Jo jättemycket! Det finns ämnen till hur många blogginlägg som helst men först så måste jag berätta något som jag har försökt att förtränga och som har haft stor inverkan på mitt liv. Jag har hoppats att saker och ting skulle ändras men icke så det är väl bäst att jag berättar det från början:
Min Taxisstent har födelsedag i augusti och 2010 så fyllde hon så många år att Matten i Kvitsle och gammelmatten i Norrtälje tyckte att de skulle ge henne en present, en fin och värdefull, eftersom det är ju en bedrift att ha levt så länge. De funderade länge men så kom de på att de skulle ge bort nåt som skulle räcka många år och gissa vad de gav bort?? 
Jo, halva mig!!!! Ja ni läste rätt, EN HALV TAX......frågade de mig vad jag tyckte? Tog de reda på vilka konsekvenser detta beslut skulle få?? NÄ de gjorde de inte!! Alltså hur tänkte de?
Nu har jag ju ingen Taxisstent länge!! Istället har jag nu 2 mattar! Jag har också fått en gammelhusse i Stockholm, som har röda tofflor på sig inomhus, en moster, morbror och 2 kusiner i Brottby. Gänget i Brottby har dessutom frivillgt släppt in en KATT i sitt hus!!! Ja ni hör ju hur det har blivit! Min älskade semesterbostad på Frösön har blivit vardagshem på halvtid. SUCK!! Hur ska detta sluta??

Vill ni se en stjärna...se på MIG


Äntligen börjar utställningssäsongen för året, som jag har längtat !
Årets första utställning är genomförd.
Det är härligt att så många har lust att komma och titta bara på lilla mig.
Matte säger att jag har fått det här om bakfoten...att alla är där bara för min skull alltså men jag tror att hon har fel där.
Mottagandet var fantastiskt (även om de hade glömt att rulla ut röda mattan)
Direkt innanför dörren sitter min "stadsmatte" Astrid och Marita och bjuder på gelehallon och rakt fram vid korvgrytan finns min gamla vän Rut...mums !
Såg förvisso Tojje släpa omkring på en hel del andra hundar, Fling-Flong och farsan bl.a. Vet inte vad det var med honom, han var rätt tjurig faktiskt och hälsade knappt.
Det är väl för att han inte fick" köra om" mig inne i ringen, han och Flinga hann aldrig ikapp mig och Astrid
Nåvä, är det på det lilla viset så ska jag inte krusa.
Utställningar är uppfriskande tillställningar, massor med uppmärksamhet och godis och är man snygg som jag så kan det tänkas att man blir fotograferad också.
Man ska springa runt runt i en ring och det gillar jag, fort ska det gå. Sen blir man upplyft på ett bord och där ska man göra sig så vacker man bara kan. Jag brukar försöka att ge domaren en puss när jag ändå står där, då brukar de skratta lite och då blir jag så glad så det bubblar i hela kroppen. Jag träffade också min halvlillasyster, hon tittade på mig och sa att hon var snyggare än jag och då var jag bara tvungen att bita henne lite i ena örat.
Herrejösses vilket rabalder det blev, mattarna blev arga, och Tiini skrek å skrek å SKREEEEEK å då hände det igen - alla tittade på mig - mums vad härligt ! Jag sträckte på mig och försökte se så stor ut som möjligt men Astrid försökte se så liten ut hon bara kunde ???
Känner mig lite som en stjärna, tror att Maria Montazami och jag har mycket gemensamt - ostkrokar-tofsar- det ljuva livet.
Hollywood jag är på G !
Hur som helst...härligt att det snart är vår så man får ut på lite turnéer igen

Litet bo jag sätta vill!

Ska man flytta hemifrån?
När ska man flytta hemifrån?
Å vart ska man bo?
Det där är sånt som jag funderar över. Här i Kvitsle bor jag ju bra men här bor ju både morsan, farsan, halvbrorsan, halvsyrran samt en massa andra individer. Kort sagt DET ÄR TRÅNGT!! Å inte bara trångt, det är alltid upptaget på de bästa platserna: På bordet, framför spisen, i soffan, i gästrummet, ja överallt.
Pappsen måste haft samma funderingar för han passade på att invadera skåpet under diskbänken när husse å matte gjorde om alla köksluckorna. Matte tyckte att det var nog ingen dum ide så hon hjälpte till med att inreda med filtar och hon städade bort diverse skräp. Men se det gillade inte faderskapet, han ville ju ha stampat jordgolv och lite stök så han flyttade ut igen!
Då tog jag saken i egna tassar och la beslag på utrymmet för egen del!!
Det är så mysigt att krypa in där och sova i lugn och ro. Ve den som försöker komma in där. Det är MITT HÅL!
Nästa projekt är att sätta upp lite tavlor och sånt  på väggarna precis som husse och matte har och som även Taxisstenten har i lägenheten på Frösön.
Brevlåda vore ju heller inte så dumt, då skulle man ju kunna börja prenumerera på såna där matkassar som det görs reklam för. Tänk att få en stor kasse mat varje dag ända hem till dörrhålet!!
Juldekorationer måste inskaffas också. Hörde att matte bestämmde med Taxisstenten att jag ska tillbringa 2 helger på raken på Frösön. Hoppas att jag hinner ta bussen till Rusta då för där finns det girlanger i rosa som blinkar, de skulle passa perfekt att hänga i mitt tak!!
En av helgerna ska dock Taxisstenten gå på kurs, hon ska lära sig hur man förvandlar en uggla till tax sa matte. Undrar vad hon menade med det, å hur kommer jag in i bilden?

Snabbast vinner och störst går först....

                                                   31 augusti 2010


När jag inledde min bana i viltspår så visste jag inte riktigt hur det skulle gå till så jag tänkte att jag provar lite olika taktiska knep.
Första gången tog jag det vääääldigt varligt och luktade på varenda liten bloddroppe - vips så var klöven där och alla blev glada !
Andra gången gjorde jag likadant - och alla blev glada !
Tredje gången tänkte jag överraska Tojje med att skynda på lite, han var vår domare för dagen och det var fler hundar han skulle gå med.
Jag tänkte att om jag inte raskar på lite här så kommer det att bli mörkt innan sista hunden är klar och det är ju inte juste.
Ska inte sticka under stol med att jag var lite hungrig också och att snabbt hitta klöven och få gnaga lite på den hägrade.
Matte satte på mig spårhalsbandet och linan och började gå mot uppsparket och då tänkte jag...
- Håll i er i snöret go vänner, här ska spåras och fort ska det gå (kände att jag hade en vinnartid i benen)
Underlaget var bra, fick ett utomordentligt fäste - PANG ! en explosiv start som inte många skådat och mossan formligen sprutade.
Tror ni de hängde med, nej när jag väl fått dem att förstå att jag startat gick slashasarna så sakta så jag hann fram och tillbaka till dem flera gånger innan de ens fattat vilken kanonstart jag presterat och inom 10 meter hade jag slagit mina allra första knopar i buskar och träd ( jodå jag kan det också, inte för att skryta...)
Matte och Tojje påstår att de aldrig sett något liknande och det förstår jag, för sämre att ha hängande i spårlinan får man leta efter, de förstörde tiden totalt och inte kunde de klara ut mina knopar heller...de var som paralyserade (läs: hänförda och fulla av beundran)
Och nu undrar jag, vad hände egentligen?
Är det inte snart min tur att få spåra igen eller är det så att man blir Champion om man går ett supersnabbt prov med många knopar ? Och i så fall varför varför såg de mer snopna och fulla i skratt ut än glada och stolta när jag hittade klöven. 
Jag bara undrar för just nu är det bara det två små snärtorna Flinga och Tilia som får följa med ut i skogen och träna och spåra.
Själv har jag fått förlägga träningstillfällena till när jag är hos taxisstenten i stan, man får nämligen samma "goa" fäste på gummimattan när man kliver på bussen som i mossa.
Ett steg upp snabbt vänster sen en härlig raksträcka med bra sikt där kan man får till en grym acceleration om det inte är tanter ivägen i.s.f blir där en kärringknut och snabbt vidare.
Å nu påstår Flinga att tydligen är det inte så att "snabbast vinner"
Är det någon därute som vet ???
Kanske är det bara lurendrejeri, kanske ska testa en annan teknik nästa gång typ jättesakta eller kanske baklänges (det vore kul och det är jag sna...jag menar bra på)
Om jag bara fick hänga med någon gång för det har jag förstått att det där med "Störst går först" är en ren lögn.
Skärpning matte annars flyttar jag till stan, där man åtminstone får åka buss.

Blöt puss till min taxisstent som följt med gammelmatte till sjukhuset idag (och en blöt till henne också naturligtvis).

"Irrivirr"
 

Å jag har varit i Vännäs , å jag har varit i Vännäs å jag har varit i VÄÄÄNNÄÄSS, fy fan vad jag är BRRRAA!!

Jag gjorde det igen!!
Jag har nyss kommit hem från en succéuställningsturné till övre Norrland (allt norr om Frösön är övre Norrland!) 
där jag skördade horder av rosetter, jodå 3 st ÄR en hord. 
Ja alltså jag var vackraste strävhårstiken å bästa strävhårstaxen samt 4 bästa tax !!
(Gruppen bestod av endast 4 taxar påstår taxisstenten men hon kan ju inte räkna.....)

Men mer detajer kommer senare, nu måste jag sova.
Klockan är mycket och i morgon är det vardag igen med allt vad det innebär.
Natti nattiRosetterna å jag!

Nå´t jag missat.....

Jaha ja när man äntligen trott att man fattat det här med ettor, tvåor, treor, Hp, Ck, Cert, BIR & BIM, tofflor & skor, svamptitlar & champinjoner.
Man ska ha så mycket svamp och bokstäver som möjligt tänkte jag !

Då får Ruben svamp i ena örat och det är INTE bra ?

Matte, Ruben och jag åkte till Fagerbacken i Östersund.
Ruben och matte gick in i en byggnad för att få bedömningen och när de kom tillbaka hade matte kritiken i ena handen och den hade hon betalat för ??? Är inte det fusk ?
Rubens kritik kan inte heller varit särskilt bra eftersom han hade fått svamp bara i ett öra.
-När hon ändå fick muta sig till resultatet kunde hon väl lagt till några spänn och så han fick dubbelsvamp ?
Priset var inget vidare heller, Ruben fick en burk med godisar som han inte ens gillar å ingen rosett (förutom en konstig vit som de tejpat fast på ena örat)
CRAZY !
Tack och lov så var jag inte anmäld.

IRRA

I am the Champion!!

Ja då är det då äntligen bekräftat det som jag och alla medlemmar i min fanclub (taxisstenten och matte) har tyckt hela tiden. Jag är vacker!! så vacker att till och med farsan fick se sig snuvad på BIRrosetten, för den fick jag!!!

Men det är väl bäst att börja från början så att ni som inte hänger med också får en chans att förstå.
Ett av mina mål här i livet är att få fler bokstäver att sätta framför mitt tjusiga namn å dessa bokstäver får man endast putta dit om man får 3 st certifikat på utställning.

Förra söndagen, 23 maj, så var det utställning på travet i Östersund. Det var en massa hundar där inte bara taxar utan även fågelhundar (ja de heter så men jag såg minsann ingen hund med vingar....) och bassettar (såna där med mer skinn än hund)
Innan den här utställningen så hade jag bara 1 cert men jag fick ett till cert där på travet och då tänket jag att nu var det väl själva 17 om den där svamptiteln inte skulle bli min snart så att man kan täppa till truten på de som redan är KarlJohan dvs brorsan å farsan å morsan.

Matte måste ha tänkt så också för jättetidigt i går morse så åkte vi hemifrån med hela bilen full av prylar som brukar innebära utställning; taxisstentens rosa solstol, plastpåsar fyllda av torkad lever, vattenskålar och stamtavlor med vaccinationsintyg. När vi stannade till på Frösön och plockade upp taxisstenten så tvekade jag inte längre: Vi var på väg till en utställning!

Frågan var bara vart ska vi nu då? Verkade inte som någon av 2beningarna visste det heller för längst fram på vindrutan så hade matte satt fast en liten svart låda som hela vägen talade om hur hon skulle köra. Det var faktiskt ganska störande för HUR ska man kunna sova och samla kraft inför dagens övningar om det tjatas om ”sväng andra höger i rondellen” ”om 800 meter sväng vänster” hela tiden. Å var satt hon som pratade?? Dessutom så slapp Flinga sitta i bur. Hon fick sitta i taxisstentens knä! Så fräckt!! Det är faktiskt MIN taxisstent!

Tanten i lådan hittade i alla fall fram, för vi kom till Älandsbro i lagom tid för att plocka ut alla saker och för att hitta en bra plats att slå läger på.

När det var dags för oss strävhåriga taxar (varför är vi alltid sist?) hade jag nästan gett upp. Det är långsamt att vänta …

Flinga var först ut och hon fick HP av domaren å det var ju bra. Sedan var det farsans tur och han blev bästa strävhårshane! Kul!! Men så var det dags för mig! Jag hade redan spanat i konkurrenterna när jag och taxisstenten hade strosat runt i omgivningarna men man vet ju aldrig vad domaren tycker om. Men den här domaren var en trevlig kvinna!! Hon gav mig mitt tredje certifikat så jag blev CHAMPION!!! Ha det var ju det jag visste jag är BÄST!!

Men sedan så visade sig att jag blev bästa strävhårstik också, jajamensan! Å då blev det ju jag och farsan som fick mötas i ringen.

Jag och taxisstenten samt matte och farsan gick runt å runt å runt å sedan fick vi stå still medan domaren gjorde sista bedömningen. Å vet ni vad hon gjorde?? Hon kom fram till mig och taxisstenten å gav oss Bäst I Rasen rosetten!!! Taxisstenten blev så paff att hon såg ut som en fågelholk...blev lite sur över det faktiskt, hon om någon borde väl begripa vem som skulle ta hem den där rosetten!!

Men det slutade ju inte där nej då. Nu var det dags för en sista ringpromenad tillsammans med alla andra taxar som också fått BIRrosetter.

Vi var 6 stycken långhåriga, korthåriga å strävhåriga taxar som skulle tävla om Best In Showtiteln.

När domaren utsett trean, fyran, femman samt reserven så var det jag och en av Lillsjöhögens taxdamer kvar!! Spänningen var oliiidlig men det var jag fick BIS-2 rosetten tillslut.

Phu vilken dag!! Chapinjon och utställningens andra bästa tax på samma dag! Det ni!

Den 12 juni så smäller det nästa gång!


VÄNNÄS HERE I COME

Din rubrik

100327
Man kan ju börja undra.....nu är den röda neccesären framme och det där konstiga bordet med gummimatta på ???
Ibland får jag var på det där bordet men då ska matte hålla på och slita och dra i pälsen, för att jag ska bli fin påstår hon.
Hur snygg är man med kala fläckar både här och där ? Och när ja NÄÄÄÄR ska hon lära sig att göra detta lagom nära en utställning.
Hör bara här, Republikens hund och februsriutställningen i Östersund = Stor kal fläck mitt på huvudet (läs:från öra till öra). Fick lämna w.o
Inofficiell utställning på F4 i Östersund (där jag lovat hänga med Astrid)= Ny kal fläck strax ovanför svansen, fick åter lämna w.o
Seriöst nu kommer hon för att "snygga till" mig lite....sorry måste sluta nu ska se om jag kommer under den antika soffan i stora rummet.

Julefrid & stilla natt.....

Ho ho och god fortsättning !
Kvitsle hälsar (i alla fall de tvåbenta och de fyrbenta av maskulint kön) att det har varit klent med julefrid och stilla nätter i julhelgen i år ?
Vi fyrbenta damer i familjen, alla utom Mossa - för hon ska ju liksom sticka ut och vara lite för mer än vi andra -  har PASSAT PÅ ATT LÖPA PRECIS TILL JUL :)
Ingen av oss fyra löptikar fattar varför matte är sur för det ?!Kanske ser hon lite blek och spänd ut men va tusan det är väl bara att bita ihop och få till den där leverpastejen och skinkan hon lovat att göra och sen är det väl bara att sätta sig till bords - hur svårt kan det va ???
Jag funderar på att bilda familj med min halvbror eller ev. med pappa, tycker att det vore tryggt och bra, de känner man ju liksom redan, matte säger att....det kan jag glömma ?
Hon är för tillfället mer än lovligt dum ! Önskar att taxistenten vore här, kanske kanske fattar hon bättre.....

Om någon har vägarna förbi Kvitsle får ni gärna smyga in i huset och öppna grinden till min date Clintan ( han sitter i rummet med julgranen i) men passa så inte matte ser !

God fortsättning till er alla !
Irra

Spegel spegel på väggen där, säg vem den vackraste taxen är....

 091108

Igår var en kul dag! Vi dvs jag, Fling-flång och matte blev hämtade i gryningen (en lördag i november ÄR det gryning 08.30!) av våran granne Maggan och en av hennes pälsbollar, Samojedvalpen Era. Hemma hos Maggan så vimlar det av pälsbollar i olika åldrar men Era är yngst.
Maggan styrde bilen mot Frösön och jag hade redan gissat att det var utställning på gång eftersom matte for runt hela morgonen och letade efter diverse saker som hon visste PRECIS var hon hade...
Koppel, vaccinationsintyg, vattenskålar och lite annat som betyder utställning.
Och mycket riktigt vi landade!! på gamla F4 och jag blev hämtad ut ur bilen av Taxisstenten. Hon och jag gick in i en av hangarerna och jösses vad det var många hundar och människor där inne!
Jag har ju varit med förr men Flingan är ju inte så van så hon blev mäkta imponerad. Hon påstod att hon sett ett vidunder som hon hade jagat iväg med sitt högsta skall när hon och Taxisstenten hade varit runt och tittat lite. Men valpar i hennes ålder ska ju alltid överdriva, jag såg faktiskt att det bara var en Grand Danois! Å han hörde nog inte ens Flingan. Öronen sitter ju så högt upp på en sån där å så högt kan inte ens Fling-Flång skälla!!

Det är alltid roligt med utställningar men det bästa är faktiskt inte att jag får visa hur vacker jag är i ringen utan den absoluta höjdpunkten är när matte eller taxisstenten blir sugna på nåt å jag får följa med till SERVERINGEN!!!
Igår var det extra bra eftersom det mitt i serveringen fanns en stor gryta med VARMKORV!
Taxisstenten hon är ju lika tråkig som alltid så hon ställde sig sist i kön bakom våran kompis Totte som också var hungrig. Men jag tänkte minsann inte vänta en hel evighet på att få den där varmkorven utan jag tog sats och smet före Totte, pressade mig emellan benen på tanten som stod före honom och trängde mig fram under bordet! Men vad hade jag för det? Intet...Tjejerna som sålde godsakerna tyckte visserligen att jag var påhittig och söt men nån korv tappade de inte på golvet. Attans!! Å inte var det något barn i närheten heller som man kunde sno korv ifrån. De är ju liksom lagom långa med perfekt korta armar...
Taxisstenten förbarmade sig över mig så jag fick smaka lite korv och bröd men jag hade faktiskt velat ha en eller helst tre hela korvar med mycket senap!

Å resultatet på utställningen? Tre rosetter så klart!

Städa städa varje fredag åsså varje jul, det tycker jag är kul!!

091031

Men det tycker inte matte är kul...att jag gillar när hon städar alltså.

Jag begriper inte varför det bara är hon som ska ha tillgång till skurhinken och moppen. Det ser ju så skojigt ut att slabba omkring med vatten på golvet. Om jag bara kunde så skulle jag vilja göra som Pippi Långstrump dvs åka skurborste. Hon hade ju en skurborste fastsatt under varje fot som skridskor. Tänk då skulle ju jag ha 4 borstar!! Å när jag tröttnat på skuråkningen så skulle jag vilja bada i skurhinken.....

Men man kan ju inte städa jämt man måste ju vara lite social också. Umgås mer med de man bor med eller så kan man ju alltid åka och hälsa på nån. Det var ju länge sedan man var i stan....jo jag var med matte i stan förra helgen men jag fick inte kliva ur och inte fick jag stanna kvar heller.
När vi svängde upp på Kaptensgatan på Frösön så blev jag jätteglad för jag trodde att jag skulle få tillbringa helgen där hos taxisstenten men vad gör hon? Jo hon kliver in i bilen och sätter sig och så åker vi!

Sen skulle det handlas på både det ena och det andra stället och när de kom tillbaka med massor av kassar så tänkte jag att nu ska jag kolla om de köpt nåt smaskens och de hade de! Men tror ni att jag och Fling-flång fick smaka? ICKE!
Å dessutom så är de så egoistiska så när de var på COOP och fixade det sista till kvällens middag så kunde jag inte ens då kolla i delikatesspåsen för då klämde matte fast salami och ostpåsen under torkarbladet på vindrutan på UTSIDAN!!

För annars äter Irra upp allt” sa matte.

Va fräckt!! Jag skulle ju bara smakat lite grann av brien och testat den spanska salamin och en liten liten valnötsoliv....

Senare på kvällen blev det ännu värre!

Då satt de i soffan och gullade med småglina som jag inte får leka med. Det påstås att jag är våldsam. Moi? Som är så mild och timid! Det sitter till och med en grind i vägen så jag kan inte ens smita in när ingen ser. Jag kan verkligen inte förstå charmen med de små knubbisarna. De är ju inte ens rumsrena och de spiller när de äter.

Men snart åker dem och då blir det ,tack och lov,som vanligt här hemma igen!!

Mitt liv som hu...äsch nä TAX!!

091018 

Hej !

Jag heter Irra och bor som ni redan har läst i Kvitsle i Mattmar tillsammans med min stora familj. Den som består av både av tvåfotingar (höns och människor) och massor av fyrfotingar (hundar, hästar, kossor, dvärggetter samt en kanin).
Alltså ett helt Zoo som min Matte brukar säga.
I mitt liv så händer det en hel del så jag tänkte att jag då och då ska dela med mig av det till er som läser Matte sida

Det är ju lite si och så med att bo på landet och dessutom att ha sin egen morsa och farsa hängande i hälarna hela dagarna så jag brukar faktiskt tillbringa en och annan helg i stan dvs jag har en lägenhet på Frösön där jag kan koppla av och få njuta av storstadens fröjder.

Lägenheten bebos av min PT och eftersom hon inte har några egna djur förutom dammråttorna så får jag precis så mycket tid och uppmärksamhet som det anstår en taxdam i sina bästa år.
Det är ju också väldigt modernt att ha en egen PT har jag förstått. Var och varenda kändis har ju en har jag läst i Mattes kvällstidningar. Nu kan jag ju inte begripa vad en skådis ska ha en Personlig Taxisstent till men jag har en väldig nytta av min.

Nu påpekar min halvbrorsa, Clintan, att PT betyder Personlig Tränare. Vadå tränare nähä jag är oerhört vältränad så det där måste han har missförstått på nåt sätt. Om det är någon som ska tränas så är det min taxisstent. Det kan nog bli något av henne så småningom. Hon har ju faktiskt blivit riktigt duktig under det året som jag har tränat henne.

I början när jag bodde på Frösön så ville hon att jag skulle kissa utomhus! Va, utomhus har man väl annat att göra! Särskilt i stan där det finns så mycket att titta på och att utforska. Hon ville också att vi skulle gå lugnt och stilla på gatorna inne i Östersund men stilla promenader är ju endast till för veklingar och de som ska titta i skyltfönster!!

Men allra roligast är det att åka i taxisstentens stadsfordon. Hemma så har både Matte och Husse små röda rullande historier som det står VOLVO på. De är väl i och för sig ok men i stan så finns det mycket tjusigare sätt att färdas på.
Taxisstenten har ett mycket trevligt umgänge som vi når genom att åka ståndsmässigt!

När vi behöver åka någonstans så går vi bara ut genom porten och runt hörnet och då kommer privatchauffören med det stora fordonet. Här är det minsann ingen pluttig VOLVO utan en jättestor gul sak som det får plats många i.
Det står STADSBUSSARNA på det och Taxisstenten är så generös att alla som vill får åka med!
Men många av de som åker är lite trista och tråkiga tycker jag.De hälsar inte utan bara går förbi och långsamma är de också!

Så för att liva upp det hela så har jag min egen metod för att stiga ombord. Att gå på en i taget och i köordning är inte riktigt min grej utan jag tar mig givetvis förbi alla genom att springa mellan benen på dem som står i vägen (välta tant är jättekul!!) och väl ombord så sätter jag fullfart så att jag ska komma först till sittplatsen längst bak. För då kan jag hälsa på alla som redan sitter där och under hela åkturen så har jag stenkoll på alla som stiger av och på.

Min Taxisstent är inte lika förtjust i min metod men det bryr jag mig inte om.
Nä nu har jag faktiskt inte tid med detta skrivande längre, Nån öppnar kylskåpet och då är det bäst att man hänger på. Förhoppningsvis har Matte och Husse glömt att jag redan fått min middag så jag kan fixa mig en till! Men annars så kan jag ju alltid sno Flingas mat. Ännu så länge är jag större än hon och jag kommer alltid att vara äldre!!

Tjing


Hm jo jag vet att det var meningen att Taxisstenten skulle sova här men jag hann först!!